×

Rekisteröidy

Tietosi

Kirjautumistiedot

tai kirjaudu

Etunimi vaaditaan!
Sukunimi vaaditaan!
Etunimi ei kelpaa!
Sukunimi ei kelpaa!
Sähköpostiosoite on virheellinen!
Sähköpostiosoite vaaditaan!
Tämä sähköpostiosoite on jo rekisteröity!
Salasana vaaditaan!
Syötä kelvollinen salasana!
Salasanassa tulee olla vähintään 6 merkkiä!
Salasanassa tulee olla vähintään 16 merkkiä!
Salasanat eivät ole samoja!
Rekisteröinti edellyttää käyttöehtojen hyväksymistä!
Sähköpostiosoite tai salasana on virheellinen!

Ornäs

Ornäs

Carl-Gustaf ”Nalle” Hiort af Ornäs (v. 1911-96) oli kansainvälisesti tunnettu, suomalainen huonekalumuotoilija, joka johti omaa huonekalutehdasta, Puunveistoa, Helsingissä 1940-luvulta aina 1970-luvulle saakka. 

Ornäsin tuotteet henkivät hiljaista eleganssia. Aidot materiaalit, puu ja nahka sekä laadukkaat verhoilukankaat luovat ympärilleen lämpöä. Kaunislinjaiset ja mittasuhteiltaan tasapainoiset huonekalut istuvat kauniisti monen tyylisiin sisustuksiin. Kaikki Ornäs huonekalut valmistetaan Suomessa. 

Tuotteet 1 - 10 tuotteista 39 yhteensä

Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Ruudukko  Lista 

 1. Muotojen Mestari kirja

  Vaikkapa lahjaksi designin ystävälle! Kirja on saanut Suomen Kirjataiteen Komitean myöntämän Kirjataiteen Kaunis Kirja -palkinnon vuonna 2017. Anna-Kaisa Huusko & Johannes Wilenius: Hiort af Ornäs, Muotojen Mestari. Kirja Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin tuotannosta. Kirja esittelee Hiort af Ornäsin elämäntyötä ja siinä on hänen suunnittelemiensa huonekalujen tunnistusopas. 182 sivua.
  Lisätietoa

  Varastossa

  Special Price 35,00 €

  Normaali hinta: 49,00 €

 2. Siesta lepotuoli, design by Carl-Gustaf Hiort af Ornäs - tilaustuote, hinta alk.

  Siestan ainutlaatuinen ja tunnistettava muotokieli on tehnyt siitä klassikon, joka ihastuttaa vuosikymmenestä toiseen. Siestaa suunnitellessaan Hiort af Ornäs halusi luoda täydellisen tuolin, joka sopii monenlaisiin sisustuksiin ja on kuin syli, jossa on ihanaa istua. Tuolissa orgaaninen muoto ja harkittu funktionaalisuus ovat täydellisessä tasapainossa.

   Hiort af Ornäs hioi Siestaa vuosia, ennen kuin se lopulta sai muotonsa vuonna 1952. Lukuisien vahasta muovailtujen ja kipsiin valettujen pienoismallien lisäksi Siestaa edelsi sarja tuolimalleja, joita parantelemalla hän kulki tinkimättömästi kohti täydellisyyttä.

  Kerrotaan, että ennen kuin suunnittelija päästi tuolin markkinoille, hän koeistutti Siestassa puusepänverstaansa työntekijöitä tuntikaupalla lukemassa sekä kutomassa ja tenttasi heitä sitten yksityiskohtaisesti tuolin istuinmukavuudesta. Selkänojan kaaret ja istuinkulma on suunniteltu niin, että tuoli tukee istujaa ihanteellisesti. Samalla Siestan kaarevalinjainen muotokieli ihastuttaa tasapainoisella kauneudellaan.

   Siesta-tuoliin on tarjolla kymmenittäin erilaisia verhoiluvaihtoehtoja. Verkkokaupassa on vain muutama esimerkki. Kysy rohkeasti myös muita verhoilu- ja jalkavaihtoehtoja, on mahdollista valmistaa juuri Sinulle räätälöity Siesta-tuoli. 

  Lisätietoa

  Saatavilla verkkokaupassa

  3 630,00 €
 3. Rialto nojatuoli

  Veistoksellinen Rialto on puusepänosaamisen todellinen taidonnäyte. Alun perin vuoden 1957 Milanon triennaaliin suunnitellussa tuolissa linjakas muotokieli yhdistyy viimeisteltyihin yksityiskohtiin.

  Hiort af Ornäs lähestyi muotoilua kuin kuvanveistäjä. Hänen suunnittelemansa huonekalut näyttävät kauniilta, katsoipa niitä mistä kulmasta tahansa. Usein kiinnostavimmat yksityiskohdat löytyvät yllättävistä paikoista. Mitään ei tarvitse piilottaa seinää vasten. Rialto onkin kuin veistos, jonka voi asetella tilaan vapaasti. Tuolin selkeä muotokieli ja hienostuneet detaljit käyvät kiinnostavaa vuoropuhelua keskenään. Selkänojan nahkapunos ja yhdestä kappaleesta veistetyt, kaartuvat takajalat tekevät Rialtosta visuaalisesti ainutlaatuisen.

  Rialto-tuoliin on tarjolla kymmenittäin erilaisia verhoiluvaihtoehtoja. Verkkokaupassa on vain muutama esimerkki. Kysy rohkeasti myös muita verhoilu- ja jalkavaihtoehtoja, on mahdollista valmistaa juuri Sinulle räätälöity Rialto-tuoli. 

  Lisätietoa

  Saatavilla verkkokaupassa

  3 690,00 €
 4. OS-20R - pähkinä

  Fasetti on suunnitellut Ornäs Originals –tuotteiden muotokieleen soveltuvat sivu- ja apupöydät. Nämä massiivipähkinästä tai massiivitammesta valmistetut pöydät on suunniteltu Ornäsin kalusteiden tyyliä ja muotokieltä kunnioittaen, ja ovat sopivankokoisia myös pienempiin asuntoihin. Pieni, pyöreä Ornäs Style20 pöytä on kuin kotonaan Ornäs lepotuolin tai sohvan rinnalla. Sohvapöydän koko on suunniteltu muiden Ornäs kalusteiden mittoihin sopivaksi ja se viimeistelee sisustuksen. Ajaton ja laadukas pöytä on ihanteellinen laskutaso tuolin viereen tai sopii myös apupöydäksi sellaisenaan. Massiivipähkinä huokuu arvokkuutta ja pöydän sulavalinjainen jalka on sopusoinnussa yhdessä muiden Ornäs kalusteiden kanssa. Pöytä on saatavilla myös massiivitammisena. Mitat: 54,5 x 54,5 x kork. 52,5 cm Materiaali: massiivipähkinä Ornäs kalusteet ovat 100% kotimaista käsityötä, ne valmistetaan alusta alkaen perinteitä kunnioittaen Fasetissa, Hollolassa.
  Lisätietoa

  Saatavilla verkkokaupassa

  940,00 €
 5. OS-20S - pähkinä

  Fasetti on suunnitellut Ornäs Originals –tuotteiden muotokieleen soveltuvat sivu- ja apupöydät. Nämä massiivipähkinästä tai massiivitammesta valmistetut pöydät on suunniteltu Ornäsin kalusteiden tyyliä ja muotokieltä kunnioittaen, ja ovat sopivankokoisia myös pienempiin asuntoihin. Pieni, kantikas OS-20S pöytä on kuin kotonaan Ornäs lepotuolin tai sohvan rinnalla. Sohvapöydän koko on suunniteltu muiden Ornäs kalusteiden mittoihin sopivaksi ja se viimeistelee sisustuksen. Ajaton ja laadukas pöytä on ihanteellinen laskutaso tuolin viereen tai sopii myös apupöydäksi sellaisenaan. Massiivipähkinä huokuu arvokkuutta ja pöydän sulavalinjainen jalka on sopusoinnussa yhdessä muiden Ornäs kalusteiden kanssa. Pöytä on saatavilla myös massiivitammisena. Mitat: 53,5 x 53,5 x kork. 52,5 cm Materiaali: massiivipähkinä Ornäs kalusteet ovat 100% kotimaista käsityötä, ne valmistetaan alusta alkaen perinteitä kunnioittaen Fasetissa, Hollolassa.
  Lisätietoa

  Saatavilla verkkokaupassa

  940,00 €
 6. Caravelle punosrahi, mahonki

  Vuonna 1962 suunnitellun rahin viimeistelty nahkapunospinta antaa sille ylellisen omaleimaisen ilmeen. Rialto tuolin kumppanina Caravelle rahi muodostaa tasapainoisen ja elegantin kokonaisuuden.
  Lisätietoa

  Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

  1 575,00 €
 7. Näyttely vitriini alk.

  Vuonna 1955 suunniteltua Näyttely-vitriiniä saa mahonkisena, tammisena ja skandinaavisen vaaleasta koivusta valmistettuna. Siro, pieneenkin tilaan soveltuva Näyttely vitriini tarjoaa elegantit puitteet kauneimmille esineillesi.
  Lisätietoa

  Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

  2 950,00 €
 8. Caravelle punosrahi, tammi

  Carl-Gustaf Hiort af Ornäs suunnitteli ajattoman ja monikäyttöisen Caravelle-rahin 1960-luvulla osaksi Caravelle-tuoteperhettä. Pelkistetyn linjakkaassa rahissa huomio kiinnittyy materiaaleihin ja yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Luonnonmateriaalit, puu ja nahka, kestävät käytössä ja myös patinoituvat kauniisti. Massiivipuurunkoisen rahin istuinosaan voi valita kiinteän verhoilun tai käsinvalmistetun nahkapunoksen. 

  Rialto tuolin kumppanina Caravelle rahi muodostaa tasapainoisen ja elegantin kokonaisuuden.

  Lisätietoa

  Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

  1 495,00 €
 9. Caravelle lamppupöytä

  Hiort af Ornäs suunnitteli tämän Caravelle-pöydän 1950-luvulla alun perin lamppupöydäksi. Kauniisti viimeistelty pöytä löytää luontevasti paikkansa monenlaisissa sisustuksissa. Kuten kaikki Caravelle-sarjan pöydät, massiivipuurunkoinen lamppupöytä sopii oivallisesti myös sohva- ja sivupöydäksi. Hiort af Ornäs suunnitteli 1950-luvulla Caravelle-pöydästä useita versioita, joissa hän leikitteli mittasuhteilla. 1960-luvulla Caravelle-sarja täydentyi useilla tuotteilla. Sohvapöytien lisäksi tuoteperheeseen kuuluu kaksi rahia, monikäyttöinen taso ja verhoiltu penkki. Puun syvä kunnioittaminen oli suunnittelijalle luovuttamaton periaate. Hän uskoi käsityötaitoon, laatuun ja yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Tämä näkyy Caravelle-sarjan pelkistetyssä muotoilussa, jossa pääosaan nousevat materiaali ja taidokas puusepäntyö. Kaikkia Caravelle-sarjan kalusteita saa pähkinä-, mahonki-, tammi-, ja koivurungolla.
  Lisätietoa

  Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

  1 310,00 €
 10. Caravelle sohvapöytä

  Hiort af Ornäsin 1950-luvulla suunnittelema Caravelle-sohvapöytä on muotoilultaan minimalistinen. Kauniisti viimeistelty massiivipuurunkoinen pöytä löytää luontevasti paikkansa monenlaisissa sisustuksissa. Yksinkertaisen kaunis, kestävä ja vakaa pöytä on monikäyttöinen. Sohvapöydän lisäksi se sopii sivupöydäksi, tv-tasoksi tai vaikkapa kukkapöydäksi ikkunan eteen. Hiort af Ornäs suunnitteli Caravelle-pöydästä useita versioita 1950-luvulla. Massiivipuurunkoisen Caravelle-sarjan pöydissä pelkistetty linjakkuus yhdistyy harkittuihin yksityiskohtiin. Caravelle-pöydät sopivat ihanteellisesti kodin eri huoneiden ja julkitilojen sisustuksiin. Puun syvä kunnioittaminen oli suunnittelijalle luovuttamaton periaate. Hän uskoi käsityötaitoon, laatuun ja yksityiskohtaiseen viimeistelyyn. Tämä näkyy Caravelle-sarjan muotoilussa, jossa pääosaan nousevat materiaali ja taidokas puusepäntyö. Kaikkia Caravelle-sarjan kalusteita saa pähkinä-, mahonki-, tammi-, ja koivurungolla.
  Lisätietoa

  Valmistetaan tilauksesta, toimitusaika n. 4-6 vkoa

  1 500,00 €

Tuotteet 1 - 10 tuotteista 39 yhteensä

Sivu:
 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4

Ruudukko  Lista