1-5 / 53
Näytä:

Pääsiäisen aukioloajat

16.4.2019 12.24

Hollolan myymälämme on 

 
pitkäperjantaina 19.4. kiinni
lauantaina 20.4. auki klo 10-15
su 21.4. kiinni
ma 22.4. kiinni 
 
Pääsiäisenä Helsingin myymälämme on kiinni 19.-22.4.
Posted in News By Satu Ylönen

 

TERVETULOA UUDISTUNEEN HOLLOLAN MYYMÄLÄN AVAJAISIIN LA 6.4. KLO 10-16 JA SU 7.4. KLO 10-16 

Fasetin Hollolan myymälä on uudistunut. Valikoimassamme on vanhojen vintagekalusteiden ja Ornäs designklassikoiden lisäksi nyt myös uudet designbrändit mm. Artek, Louis Poulsen, FDB Møbler, PBJ Designhouse ja Theca, ym.

Hollolan myymälässä on hyviä avajaistarjouksia useilta eri merkeiltä: 

 • Artek -nojatuolit -15%
 • Louis Poulsen valaisimet -15%
 • FDB Møbler huonekalut -15% 
 • PBJ Designhouse huonekalut -15% 
 • Theca sohvat -15% 
 • Designers Guild matot -15% 
 • Kvadrat matot -15% 
 • Tisca matot -15% 
 • Designers Guild tapetit -20% 
 • Ornäs mallikappaleita -20% 
 • Ornäs Mandariini tuoli ennakkotilaajille erikoishintaan  1990€ 

AVAJAISTARJOUKSET OVAT VOIMASSA HOLLOLAN MYYMÄLÄSSÄ 6.-13.4.

 
Posted in News By Satu Ylönen

Aikaisemmasta tiedosta poiketen Helsingin myymälämme on auki lauantaina 6.4. klo 10-14! 

Posted in News By Satu Ylönen

Helsingin myymälämme on poikkeuksellisesti auki 26.2. klo 13.30-18. 

Posted in News By Satu Ylönen

Fasetti uudelleen julkistaa Tukholman sisustusmessuilla 60-luvulla suunnitellun Hiort af Ornäsin Mandariini-tuolin  

Suomalainen suunnittelija Carl-Gustaf Hiort af Ornäs sai aikanaan vanhoista vossikkakärryistä idean Mandariini-tuolin muotoiluun. 1960-luvulla tuolia myytiin yksityiskotien lisäksi paljon myös pankkeihin, hotelleihin ja rahtilaivoille.Vuoden 2019 aikana hollolalainen perheyritys Fasetti Oy alkaa valmistaa ajatonta Mandariini-tuolia yli 40 vuoden tauon jälkeen.

Carl-Gustaf Hiort af Ornäs sai aikanaan idean Mandariini-tuoliin vanhoista vossikkakärryistä ja kerrotaan, että hän olisi muotoillut ensimmäisiä hahmotelmia paperista origamityyliin oman keittiön pöytänsä ääressä. Hiort af Ornäs oli työssään tinkimätön. Kuten kaikkien tuoliensa, myös Mandariinin suunnitteluprosessi oli pitkä. Hän valmisti siitä paperi-, kipsi- ja savimalleja ennen kuin tuolin tuotanto alkoi. Suunnittelijan tärkeimpiä kriteereitä tuolille olivat istumamukavuus ja esteettinen kauneus joka suunnasta. Mandariini-tuoli valmistettiin samalla metodilla kuin viime vuosina uuteen suosioon noussut Siesta lepotuoli; sen runkona oli muotissa taivutettu vaneri, joka mahdollisti kalusteelle mielikuvitukselliset muodot tinkimättä kestävyydestä. 

Mandariini-tuolin erikoisuus oli sen pyörivä teräsjalka, jossa oli jalopuuvuoraus. Koska Mandariini oli käytännöllinen ja hyvin kestävä sekä muotoilultaan moneen käyttöön sopiva, se oli aikanaan suosittu niin julkisissa tiloissa kuin kotikäytössäkin. 1960-luvulla tuolia valmistanut Puunveisto Oy toimitti sitä suuria määriä muun muassa laivoille.

Mandariini tuolia ei ole valmistettu yli neljäänkymmeneen vuoteen. Hollolalainen perheyritys Fasetti Oy julkaisee tuolin uudelleen Tukholman huonekalumessuilla 6.2. ja aloittaa sen valmistuksen vuoden 2019 aikana. Tuoli kuuluu Ornäs tuoteperheeseen, jossa on useita Hiort af Ornäsin suunnittelemia designklassikkokalusteita, joiden valmistuksen yritys on aloittanut uudelleen. Tunnetuin näistä on vuonna 1952 suunniteltu Siesta lepotuoli.

Yritys on järjestänyt myös pari kertaa Hiort af Ornäsin vanhojen kalusteiden näyttelyn sekä kustantanut kirjan hänen elämästään ja tuotannostaan haluten näin kunnioittaa edesmennyttä suunnittelijaa, joka ei aikanaan halunnut tehdä itsestään suurta numeroa, vaan keskittyi enemmän tuotesuunnitteluun sekä oman tehtaansa johtamiseen.

Mandariini-tuolista tehdään 50 kappaleen messinkilaatalla merkitty, numeroitu ensisarja ennakkotilaajille ja keräilijöille. Tuotoilla katetaan projektin mallinnus ja valmistuskustannuksia.

”Nyt on mahdollisuus tukea suomalaista käsityötä ja olla mukana herättämässä henkiin merkittävän suomalaisen muotoilijan vanha tuolimalli”, sanoo yrittäjä Janne Ylönen Fasetista.

Posted in News By Satu Ylönen
1-5 / 53
Näytä: