Sisustusarkkitehti Ahti Taskisen suunnittelema Easy-moduulisohva esiteltiin ensimmäisen kerran kaikkien aikojen ensimmäisillä Habitare-messuilla vuonna 1970. Viime vuonna 50 vuotta täyttänyt, vuoteeksi avautuva Easy nousi suunnitteluajankohtanaan suureen suosioon. Easyn 1970-lukulainen muotokieli, monipuoliset käyttötavat ja lähes rajattomat yhdistelymahdollisuudet vastaavat jälleen ajankohtaisiin sisustustrendeihin ja ovat omiaan tekemään Easysta tämän päivän klassikon.

Luonteikas ja vähäeleisen linjakas Easy vastaa moneen tarpeeseen ja istuu saumattomasti moderneihin sisustuksiin. Moduuleista yksilöllisesti koottavien kokonaisuuksien muotoa ja kokoa on helppo muuttaa. Lisäksi istuinmoduuli avautuu helposti vuoteeksi. Näin Easy toimii kätevänä varavuoteena, missä sitä ikinä tarvitaankaan, kaupunkikodeista kakkosasuntoihin ja lastenhuoneista vierashuoneisiin. Easya suunnitellessaan Ahti Taskisen alkuperäisenä tavoitteena oli suunnitella nimenomaan helposti, yhdellä kädellä vuoteeksi avautuva lepotuoli, koska tilapäisvuoteelle on aina tarvetta.

Istuinmoduuli on Easyn alkuperäistä ilmettä kunnioittaen verhoiltu puuvillavakosametilla. Verhoiluvaihtoehdoissa väripaletti ulottuu raikkaasta luonnonvalkoisesta syvään tumman ruskeaan, lämpimään poltettuun oranssiin ja heleään siniharmaaseen.

Nostalginen 1970-luvun muotoilu on yksi tämän hetken voimakkaimmista sisustustrendeistä. Muotokielensä lisäksi Suomessa suunniteltu ja valmistettava Easy vastaa myös toiseen ajanmukaiseen sisustustrendiin, lähisisustamiseen, jonka lähtökohtia ovat lähituotanto, hidas kierto, ekologisuus ja eettisyys.

- Monet kansainväliset huonekalubrändit ovat uudelleen lanseeranneet 1960-luvun lopun ja 1970-luvun moduulisohvia. Me Fasetissa haluamme vastata tähän trendiin suomalaisella Easy-sohvalla, joka on raikkaalla tavalla ajankohtainen. Easy on hieno avaus Fasetin ja Ahti Taskisen yhteistyölle. On upeaa tehdä yhteistyötä Ahdin kanssa ja olla mukana rakentamassa jatkumoa hänen suunnittelemilleen loistaville tuotteille, Fasetti Oy:n luova johtaja Janne Ylönen kertoo.

Fasetin ja Ahti Taskisen yhteistyö jatkuu. Tulevaisuudessa Ahti Taskinen Collection laajenee muilla muotoilijan suunnittelemilla tuotteilla.