Tiedote elokuu 2015

 

Fasetin verstaslaajennus tuli tarpeeseen, suurtilaus heti valmistuttua

 

Fasetti Oy siirtyy tilauksen myötä entisöintiurakoinnin raskaaseen  sarjaan.

 

Fasetin uusin laajennus, valaisinpaja ja metalliverstas, on valmistunut ja otettu käyttöön alkukesästä. Tilat ovat tulleet heti kovaan käyttöön, sillä Fasetti on solminut sopimuksen historiansa suurimmasta entisöintityöstä. Fasetti ja SRV Rakennus Oy ovat tehneet sopimuksen Helsingin Kaupunginteatterin valaisimien entisöinnistä ja modernisoinnista. Urakan työllistävä vaikutus on noin 5 henkilötyövuotta.

 

Entisöintiurakasta tekee haastavan Helsingin Kaupunginteatterin koko, n. 27 000m2, rakennuksen korkeus, valaisimien kokonaismäärä ja niiden eri valmistusmateriaalit. Valaisimet on määrätty suojeltaviksi museoviraston taholta.

 

Kaikki lähes kaksi tuhatta Helsingin Kaupunginteatterin valaisinta modernisoidaan entisöinnin yhteydessä uusimmalle led-tekniikalle yrityksen uudessa valaisinpajassa.

 

“Kyseessä on ehdottomasti yrityksemme historian vaativin työmaa. Helsingin Kaupunginteatterissa on useita kymmeniä erilaisia, aikanaan tilauksena teetätettyjä valaisimia, joiden kunnostuksesta ei kenelläkään ole aiempaa kokemusta. Meillä on yrityksessämme  yli 25 vuoden kokemus vanhojen valaisimien entisöinnistä, joten hyödynnämme vankkaa osaamistamme”, toteaa Janne Ylönen Fasetista. “Yrityksen alkuvuosina valaisimien entisöintityöt olivat pieniä, vuosien varrella urakat ovat kasvaneet suuremmiksi ja haastavammiksi ja julkitiloihin tehtävät urakat ovat nykyään arkipäivää”, kertoo Janne Ylönen. Fasetissa urakoita ei ketjuteta, kuten monesti on tapana, vaan työ tehdään itse ja alihankinnan osuus on hyvin pieni.

 

Valaisimien entisöinti on vain yksi osa-alue yrityksen osaamisen saralla. Fasetin omilla verstailla muun muassa entisöidään ja verhoillaan huonekaluja, valmistetaan mittatilauskalusteita ja –valaisimia.

 

Fasetilla on samanaikaisesti kolme eri julkitilakohdetta, joissa se toimii päävastuullisena kunnostajana.  

 

Seuraavina vuosina yrityksessä tavoitellaan liikevaihdon kasvua ja mahdollisuutta vastaanottaa yhä suurempia urakoita kasvaneiden resurssien myötä.